top of page

Nytt liv for Farrari

Oppdatert: 22. apr.

Det begynner å lukte vår og seilsesong så her er en oppdatering fra Seilbåtsenteret på vårt neste spennende seilprosjekt.


Vi fikk i vinter muligheten til å kjøpe Farrari, en Farr 30 med lang historie som regattabåt. Dette er en båt vi har sett på vannet mange ganger opp gjennom årene, og ikke sjelden har det vært hekken på båten vi har sett mest til på banen.


Dette er ikke et kommersiellt oppussingsprosjekt for å selge båten videre, men en oppriktig og optimistisk seilsatsning fra vår side. Fra Seilbåtsenteret sin side kommer vi til å satse på doublehanded seiling, men også på midtukeregattaer i Brevik seilforening med fullt mannskap. Høydepunktene for sesongen blir VM Doublehanded ORC i Norge i juni 2024, og EM ORC på Åland med fullt mannskap i august 2024.


Tidliger eier og team har tatt godt vare på båten og har åpenbart investert i både seil og utstyr frem mot ORCi European på Hankø i 2022. Til tross for skade på båten klarte teamet å stille til start, og leverte hederlige resultater, ikke minst i sett i forhold til de andre Farr 30 båtene på banen. Vi synes det er hyggelig å kunne videreføre prosjektet til tidligere skipper Lars Aarum og resten av teamet, og vil fortsette å seile båten under navnet Farrari!


Farrari har skader på skrog og rigg og var langt fra seilklar da vi besiktet den første gang, men, det var lett å se potensialet i båten og fristelsen ble for stor. Dette var en båt som fortjente muligheten til å komme seg på vannet igjen for å fortsette å skape hodebry og utfordringer for konkurrentene. Før vi visste ordet av det, hadde vi en rød båt stående på henger utenfor butikken på Stathelle.


Vi vet at dette ikke er et prosjekt for hvem som helst, men vi er heldigvis i en unik posisjon med både kunnskapen, og fasilitetene som skal til for å se dette gjennnom fra start til slutt.


I tillegg til egen innsats, har vi vært heldige nok til å få med gode samarbeidspartnere på prosjektet. Garmin sørger for det essensielle av systemer til båten. Henri Lloyd, Sélden, Kingfisher og Boat Boot bidrar til at vi er godt rustet gjennom sesongen. Ny Carbo Racing Foil er underveis fra Harken og etter å ha stått og bakt under presenning med varme og avfukter, har Farrari nå kommet innendørs på vårt riggverkstedet hos Wector Yachting. Uten gode partnere er det ikke sikkert vi kunne klart å påta oss dette prosjektet.


Vi har pusset, tørket og begynt å utbedre skaden på undervannsskroget med epoxy. Vi kommer til å bruke mye tid på verkstedet fremover for å gjøre båten klar for nye eventyr.


Vi ser lyst på kommende sesong, så gjenstår det å se om vi som lag klarer å leve opp til båtens potensiale og egne forventninger...


Comments